Karolien Joviaux van LIBELLE sprak met Kim net voor de spelen

Dat Kim Meylemans bij de wereldtop hoort in skeleton (op de buik, hoofd vooruit en gáán met die slee!), heeft ze eigenlijk aan haar astma te danken. Op de Olympische Winterspelen in China wil ze haar jarenlange harde werk verzilveren. Wij duimen mee op 11 en 12 februari! Met een snelheid van 140 km per uur naar beneden zoeven, dat doet iets met een mens. Plat op de buik, hoofd vooruit. Enkel jij, je slee en de bobsleebaan. Skeleton bestaat al sinds 1884 en is daarmee de oudste sleesport, maar bij ons bleef het een relatief onbekende discipline. Tot nu, hoopt topatlete Kim Meylemans (25): op 11 en 12 februari wil ze de sport én ons land extra op de kaart zetten tijdens de Olympische Winterspelen in China – haar tweede Spelen op rij.

Lees het volledige interview op hier. Bron Libelle 2022/foto’s Ann De Wulf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *